Aware™ tehnoloogia garanteerib tõeliselt jätkusuutlike kangaste kasutamise, mida saab igal ajal tuvastada

Aware™ tehnoloogia garanteerib tõeliselt jätkusuutlike kangaste kasutamise, mida saab igal ajal tuvastada

2022-10-18

Võrreldes tavalise puuvillaga säästate 1 kilo AWARE™ taaskasutatud puuvilla kasutades 9800 liitrit vett

Võrreldes tavalise plastikuga säästate 10 000 kilo AWARE™ taaskasutatud polüestrit kasutades 1 000 000 plastikpudelit, mis oleks muidu võinud sattuda ookeani

Võrreldes uue polüestri tootmisega säästate 1 kilo AWARE™ taaskasutatud polüestrit kasutades 99,3% rohkem vett

Mis teeb keskkonnasõbraliku kanga kasutamise faktid usaldusväärseks?

Toote valmimine on pikk ja mitmeosaline protsess. Kuidas saab olla kindel, et lõpptoode koosneb tõepoolest jätkusuutlikest materjalidest? Kuidas saab seda garanteerida? Tutvustame innovaatilist ja täielikult läbipaistvat tehnoloogiat, tänu millele saab tuvastada jätkusuutlike materjalide kasutamise terve tootmisahela käigus. Tegemist on neljasammulise protsessiga, mis võimaldab igal ajahetkel teada saada materjalide konkreetse päritolu – algusest lõpuni.

Paremad materjalid, väiksem ökoloogiline jalajälg

Jätkusuutlikkus tähendab selliste materjalide kasutamist, mille mõju meie keskkonnale on võimalikult väike. AWARE™ programmi kuuluvad ainult tõeliselt jätkusuutlikud materjalid, mille päritolu on selgelt tuvastatav tänu unikaalsele verifitseerimise ja valideerimise tehnoloogiale. Ehtsad jätkusuutlikud materjalid hoiavad kokku tohutult palju vett ning on meie keskkonnale suureks abiks.

Kui näete toote küljes sellist märgist:

Võite olla kindlad, et olete ostnud kaupa tootjalt, kelle bränd on vastutustundlik ja keskkonda väärtustav. Teile pakutakse täielikku läbipaistvust jätkusuutlike materjalide päritolu kohta.

AWARE™ eksklusiivsed märgised garanteerivad, et toodet on võimalik skaneerida AWARE™ materjali olemasolu digitaalseks tõestamiseks ning tuvastada vastava plokiahela registreerimisnumbriga kangas.

Jätkusuutlikkuse tõeline edulugu algusest lõpuni. Üheskoos loome tuleviku jaoks parimad kangad.

Võime olla tuleviku suhtes positiivselt meelestatud. Täies mahus jätkusuutlik lahendus on tõepoolest midagi, mis väärib meie entusiastlikku suhtumist. Tegemist on väärtusliku protsessiga, mida on võimalik edukalt rakendada ükskõik millist tüüpi tootmisahela puhul.

Jätkusuutlike materjalide ja vähenenud ökoloogilise jalajälje täpne tuvastamine on detsentraliseeritud. See tähendab, et plokiahela tehnoloogia on viidud vastavusse jätkusuutlike kiudude ja kangastega. AWARE™ tehnoloogia paikneb füüsiliselt kanga sees – tekstiilitootjatel ja edasimüüjatel on seega võimalik täita tellimusi koostöös tootmisahela partnerettevõtetega, kes saavad ükskõik millisel ajahetkel tõestada oma toormaterjali vastavust AWARE™ standarditega. Kogu protsess on 100% läbipaistev ja eetiline.

Samm 01. Aktiveerimine

Kangakiudude identifitseerimine ja originaalandmete kinnitamine.

Esimene samm AWARE™ protsessis on spetsiaalsete mikroosakeste lisamine taaskasutatud materjali sisse. Tegemist on plokiahela tehnoloogiaga vastavusse viidud kiududega, millel on unikaalne digitaalne kood. Kangad, millest koosneb toode, on tuvastavad ja välistavad pettuseohu. Need kangad tõestavad jätkusuutlikku tootmisprotsessi ilma aegumistähtajata.

Samm 02. Tootmine

Teil on vaba valik muuta oma tootmisprotsessid jätkusuutlikuks. Tehastele puuduvad piirangud.

AWARE™ kangakiud võivad valmida ükskõik millises tootmisahelas. Sertifikaadid on garanteeritud spetsiaalse digitaalse “passiga” (token). Tokenid registreeritakse detsentraliseeritud plokiahelas. Kus iganes ka toodet ei kasutata, on võimalik tuvastada selle täpset päritolu. Täpselt nii nagu see olema peab.

Samm 03. Skaneerimine

Spetsiaalse käsitsi hoitava skaneerimisaparaadiga on võimalik teostada kiire kontroll ükskõik millisele tootele.

Mitte ainult kangas pole turvaline ja tuvastatav – seda kõike on ka toode või aksessuaar. Olgu see t-särk, pusa, kott või muu ese. Hoides skannerit toote kohal, saab tuvastada selle päritolu. Positiivne tulemus kinnitab Aware™ jätkusuutlike materjalide olemasolu. Eksklusiivne skaneerimisaparaat ja tuvastavad kangakiud on omavahel seotud.

Samm 04. Autentimine

Kombineerides nanotehnoloogiat ja plokiahela tehnoloogiat on võimalik tooteid autentida kõigest mõne sekundiga.

Skaneerimise hetkel on AWARE™ tehnoloogiaga toode koheselt tuvastatav. Unikaalne kood viiakse vastavusse plokiahela andmetega, mis on seotud algsete toorainetega – toode on identifitseeritud, andmed on läbipaistvad, kõik on saanud rohelise tule. Kõik originaalsertifikaadid on viidud vastavusse lõpptootega. Tokenid on kontrollitud ning originaalandmed püsivad AWARE™ andmebaasis igavesti.

Lihtsus ja turvalisus

AWARE™ protsess on lihtne ja ülimalt turvaline viis tõestada jätkusuutlikku tootmisahelat. Ei teki kahtlusi selles osas, kas toormaterjalid on ka päriselt keskkonnasõbralikud. AWARE™ toode on algusest lõpuni 100% tuvastatav. Usume, et detsentraliseeritud tuvastusprotsess võimaldab kõige läbipaistvamat tootmisahelat. Kaasaskantavad tuvastusseadmed aitavad kauba päritolu kohapeal tuvastada. Kõik on turvaliselt plokiahela tehnoloogiaga seotud – see on kindlam protsess kui näiteks tavaline QR-koodi põhine tuvastus.

AUS KAUP. Üheskoos valime jätkusuutlikud kangad, mis on tulevastele põlvkondadele kõige kasulikumad.

AWARE™ taaskasutatud ja orgaaniline puuvill

Taaskasutatud ja orgaaniline puuvillakangas sisaldab AWARE™ tehnoloogiat ning on saadaval mitmetelt kangatootjatelt üle maailma.

Taaskasutatud puuvill on nüüd 100% tuvastatav. See on oluline samm edasi, sest nõudlus puuvillakanga järele ning puuvilla kasvatamine on tõusutrendis. Tavapäraseid põllutehnikaid kasutades pole võimalik kasvatada piisavalt palju puuvilla, et nõudlust täita. Taaskasutatud puuvill on heaks lahenduseks puuvilla ületootmise negatiivse keskkonnamõju leevendamisel.

Impact AWARE™ poekott

Jätkusuutliku tootmise tõeline edulugu! Impact poekott on valmistatud puuvillast (145 gr), mis sisaldab AWARE™ plokiahela tehnoloogiat. Kotil on 14 cm laiune põhi, tänu millele mahub kotti rohkem asju. AWARE™ tõendab autentsete taaskasutatud materjalide olemasolu (70% puuvill ja 30% RPET) ja kinnitab tootmisprotsessi veesäästlikkust. Hoidke kokku vett ja kasutage ehtsaid taaskasutatud materjale. Impact tooteseeria missiooniks on säästa vett: iga müüdud toote pealt annetatakse 2% tuludest heategevusorganisatsioonile Water.org. Ühe poekoti tootmisel on kokku hoitud 860 liitrit vett. Veesäästlikkust arvutatakse võrdluses tavapärase kanga tootmisega. Kalkulatsioon põhineb usaldusväärsetel LCA andmetel, mis on dokumenteeritud Textile Exchange’i poolt kogumikus Material Snapshots 2016.

Impact AWARE™ jalatsikott

Jätkusuutliku tootmise tõeline edulugu! Mitmekülgne 145 g puuvillast tehtud jalatsikott sobib nii trennis käimiseks kui igapäevaseks kasutamiseks. Jalatsikott sisaldab AWARE™ tehnoloogiat, mis tõestab ehtsate taaskasutatud materjalide sisaldust tootes (70% taaskasutatud puuvillane riie ja 30% RPET-polüester). Ostes selle koti, olete säästnud 562 liitrit vett.

Impact AWARE™ nokamüts tumehalli servaga

Keskkonnasõbralikkuse tõeline edulugu! 6 paneeli ja painutatud nokaga müts on tehtud taaskasutatud kammitud puuvillast (280 gr), mis sisaldab AWARE™ tehnoloogiat. Mütsil on kontrastne tumehall serv ja takjakangast kinnitusrihm. AWARE™-tracer plokiahela tehnoloogia garanteerib nii selle, et müts on toodetud vaid kvaliteetsetest taaskasutatud materjalidest, kui ka veesäästliku tootmisprotsessi. Hoidke kokku vett, ostes ehtsatest taaskasutatud materjalidest valmistatud nokamütsi. 2% kõigist tuludest annetatakse heategevuseks Water.org’ile. Mütsi tootmine hoidis kokku 250 liitrit vett.

Ukiyo Aware™ deluxe põll

Ukiyo Aware™ taaskasutatud puuvillast (280 gr) tehtud põll ühendab endas kaasaegse stiili ja funktsionaalsuse, mida läheb iga päev köögis vaja. Üks suurus sobib kõigile – reguleerige põll rihmadest sobivaks. Esitasku mahutab vajalikke tarvikuid. AWARE™ plokiahela tehnoloogia garanteerib, et põll on valmistatud autentsetest ümbertöödeldud materjalidest. Iga põlle tootmine hoiab kokku 1394,4 liitrit vett.

Ukiyo Aware™ laudlina 250 x 140 cm

Neutraalset tooni Ukiyo Aware™ laudlina on suurepärane lahendus erilise õhtusöögi jaoks, sobides kokku kõiksugu sisustusega. Valmistatud 180 gr taaskasutatud puuvillast. Suurus: 250 x 140 cm. AWARE™ plokiahela tehnoloogia garanteerib, et laudlina on valmistatud autentsetest ümbertöödeldud materjalidest. Iga lina tootmine hoiab kokku 5464,7 liitrit vett. 

AWARE™ taaskasutatud polüester ja taaskasutatud nailon

Taaskasutatud polüester ja taaskasutatud nailon sisaldavad AWARE™ tehnoloogiat ning on saadaval mitmetelt kangatootjatelt üle maailma.

Äravisatud PET-plastikust joogipudelid töödeldakse tarbijajärgselt uuteks polüestrikiududeks ja -kangasteks. Jätkusuutlikud kangad, tänu millele on vaja toota juurde vähem uut plastikut – seeläbi hoitakse kokku toornaftat. Suur panus plastikjäätmete vähendamisele ookeanides.

Swiss Peak AWARE™ RPET sülearvuti-seljakott, 15-6 tolline

Swiss Peak Aware™ tooteseeria sülearvuti-seljakotil on 15,6-tolline sülearvutitasku ja mitu eraldi sektsiooni, kuhu mahuvad nii trenniasjad kui kontoritarbed. Stiilne lahendus nii tööl kui trennis käimiseks. AWARE™ tehnoloogia tagab, et kott on valmistatud ehtsatest taaskasutatud materjalidest. Iga koti valmistamisel on kokku hoitud 18.6 liitrit vett ja taaskasutatud 31.1 0.5L PET-plastikpudelit.

Swiss Peak AWARE™ RPET Voyager 15.6″ sülearvutikott

Stiilne sülearvutikott on valmistatud taaskasutatud 1680D-polüestrist ja AWARE™ materjalist. Stiilsete PU-imitatsioonnahast detailidega kotil on mitmeid taskuid ja palju ruumi vajalike tarvikute organiseerimiseks, sealhulgas polsterdatud 15,6-tolline sülearvutitasku ja eesmine tõmblukuga lisatasku. Koti välismaterjal: taaskasutatud 1680D-polüester. Sisekate: taaskasutatud 150D-polüester. AWARE™ plokiahela tehnoloogia garanteerib, et sülearvutikott on valmistatud autentsetest ümbertöödeldud materjalidest. Iga koti tootmine hoiab kokku 21,8 liitrit vett ja taaskasutab 36,66 pooleliitrist PET-plastikpudelit.

27″ Impact AWARE™ automaatne tormivihmavari

Jätkusuutliku tootmise tõeline edulugu! Impact 190T RPET pongee tormivihmavari on valmistatud AWARE™-materjalist, mis sisaldab plokiahela tehnoloogiat. AWARE™ tõestab autentsete taaskasutatud materjalide olemasolu ja kinnitab tootmisprotsessi veesäästlikkust. Hoidke kokku vett ja kasutage ehtsaid taaskasutatud materjale. Impact tooteseeria missiooniks on säästa vett: iga müüdud toote pealt annetatakse 2% tuludest heategevusorganisatsioonile Water.org. Lai 27-tolline tormivihmavari on parim abivahend vihmaste ja tuuliste ilmade korral. Automaatselt avaneval vihmavarjul on unikaalne kahevärviline kate, metallist raam, fiiberklaasist ribid ja PP-plastikust käepide. Ühe vihmavarju pealiskatte tootmiseks on kasutatud 11,3 500 ml PET-plastikust pudelit ja hoitud kokku 6,7 liitrit vett.

Impact AWARE™. Kosmeetikakott RPET-ist

Jätkusuutlikkuse tõeline edulugu! Kosmeetikakott on tehtud 300D RPET-materjalist ja sisaldab AWARE™-tehnoloogiat. AWARE garanteerib ehtsate taaskasutatud materjalide kasutamist ja veesäästlikkust. Iga Impact sarja toote müügi pealt annetatakse 2% kasumist Water-org’ile. Minimalistliku disainiga hügieenihotti mahub kõik igapäevaselt tarvilik. Ostes selle koti, olete taaskasutanud 1,4 500 ml plastikpudelit ja säästnud 0,84 liitrit vett.

Impact AWARE™ RPET-dokumendimapp A5

Keskkonnasõbralik ja jätkusuutlik AWARE™ tracer-tehnoloogiaga dokumendimapp on valmistatud ehtsatest taaskasutatud kangastest: seda tagab spetsiaalne AWARE-materjal ja plokiahela tehnoloogia. Säästke vett, kasutades ehtsaid taaskasutatud materjale: ostes selle koti, hoiate kokku 4 liitrit vett ja 7 plastikpudelit. Iga Impact sarja toote müügi pealt annetatakse 2% kasumist Water-org’ile. Organiseerige oma kontoritarbed stiilselt ja asjalikult. Mapiga sama värvi märkmik sisaldab 80gm/s taaskasutatud FSC-paberist tehtud 64 lehte/128 lehekülge (naturaalvalged ja joonelised). Lisaks on mapis 1 suur ümbristasku, mobiilitasku, 2 kaardiümbrist ja pliiatsihoidja silmus. Sisemus ja välispind on mõlemad valmistatud 100% taaskasutatud polüestrist ja AWARE™ tracer-materjalist. PVC-vaba.

Rohkem AWARE™ tooteid leiate siit.