Korduvkasutatavad joogitopsid teevad teie suveüritused meeldejäävaks ja tõstavad teadlikkust keskkonnakaitsest

Korduvkasutatavad joogitopsid teevad teie suveüritused meeldejäävaks ja tõstavad teadlikkust keskkonnakaitsest

2022-06-08

Igale üritusele ja igaks puhuks!

Taskukohased ja mitmekülgse kasutusotstarbega plastiktopsid on väga populaarsed promotooted. Neid võib näha kõikjal, kus korraldatakse pidusid, spordivõistlusi, konverentse, ärimesse ja kõiksugu kogukondlikke kokkusaamisi – eriti suvel.

Kui te tahate suurendada teadlikkust oma ettevõttest ning tutvustada oma äritegevust uutele inimestele, on logoga plastiktopsid suurepäraseks reklaamtooteks, millega anda edasi oma ettevõtte sõnum, missioon, visioon ja uusim lööklause. Rääkimata sellest, et saate topsile lisada vinge logokujunduse.

Meie soovitus on just nimelt korduvkasutatav plastiktops. See on väga soodne investeering, mis teenib ennast kordades tagasi iga kasutusega, sest te annate kliendile otstarbeka asja, tänu millele püsib teie ettevõte hästi meeles. Mida rohkem kordi topsi kasutatakse, seda rohkem võidavad teie ettevõte ja teie klient majanduslikult ning ühtlasi väheneb koormus keskkonnale. Saame toota üllatavalt soodsa hinnaga väga suured kogused. Saate sisuliselt sentide eest märgatavalt palju reklaami. Esmamulje jätmiseks lausa ideaalne!

Plastiktops 350 ml

Joogitops on tehtud PP-plastikust. Ø 8.5 x10 cm

Korduvkasutatav plastiktops 300 ml, poolläbipaistev

Korduvkasutatav tops on tehtud poolläbipaistvast PP-plastikust. Maht: 300 ml. Mõõtmed: ø7.5 x 10.5 cm.

Nirmal. Korduvkasutatav plastiktops 500 ml

Korduvkasutatav plastiktops on tehtud BPA-vabast PP-plastikust. Maht: 500 ml. ø 87×118 mm

Yonrax. Korduvkasutatav plastiktops 400 ml

Korduvkasutatav plastiktops on valmistatud BPA-vabast PP-plastikust. Maht: 400 ml.

Korduvkasutatav plastmasstops 500 ml

Korduvkasutatav PP-plastikust joogitops poolläbipaistva viimistlusega. Maht: 500 ml. Mõõtmed: ø8 x 14 cm

Ginbert. Plastiktops 500 ml

Plastikust joogitops, maht: 500 ml. ø92×116 mm

Korduvkasutatavad plastiktopsid teevad teie ürituse veelgi edukamaks

Lihtsus, vastupidavus, minimalism, kompaktsus ja mugavus – kõigil nendel põhjustel ongi plastiktopsid nõnda laialt levinud. Ilusa erikujundusega saab neid lihtsasti teha unikaalseks ja stiilseks. Mõelge ka erinevate disainide kasutamise peale. Looge näiteks 5-10 erineva erikujundusega plastiktopsi, mille värvid ja sisu on vaheldusrikkad. Sedasi märkavad kliendid teie brändi veelgi rohkem.

Korduvkasutatav plastiktopsid on vastupidavad, praktilised, ohutud ja käes mugavad. Neid kasutades pole vaja karta, et ürituse külalised ennast vigastavad – seevastu klaas võib olla väga ohtlik, kui see halvas olukorras katki läheb. Kasutage korduvkasutatavaid plastiktopse ja garanteerite, et teie üritus läheb edukalt ja teie klientidel on seal vaid positiivsed elamused.

Neid võetakse üritustelt tihti koju kaasa ja kasutatakse seal edasi. Sealjuures räägivad topsi saanud kliendid teie keskkonnasõbralikust ja praktilisest lahendusest ka oma sõpradele ja tutvustavad teie ettevõtet potentsiaalsetele klientidele. Niiviisi propageeritegi keskkonnasäästlikke eluviise. Topse on lihtne transportida ja neid võetakse kotis kaasa mujalegi kui koju: kes teab, keda te aastate jooksul inspireerite, ehk isegi tulevast keskkonnaettevõtte rajajat.

Järgnevatel puhkudel ja asutustes on eriti hea idee kasutada korduvkastutatavaid logoga plastiktopse:

  • Kõiksugu suvised väliüritused ja spordiüritused, kus pakutakse ja müüakse külmi jooke. Kliendid ostavad kuumal suvepäeval jahutavat jooki teie logotopsiga ning seostavad meeldejäävat kogemust just teie ettevõttega.
  • Kui te osalete ärimessil või korraldate ise messi või promoüritust, mille eesmärgiks on tõsta teadlikkust teie ettevõttest.
  • Kui esindate restorani, mis pakub jooke kaasamüügiks, nt kulleriga koju toimetamise teenuse raames: ka seal on üha rohkem levinud näiteks pandiga tagastussüsteemil põhinevad topsid.
  • Spordihooned ja ärimajad, kus soovitakse pakkuda klientidele/külalistele veeautomaatides ja sööklates midagi professionaalsemat kui tavalised ilmetud plastiktopsid.
  • Ülikoolid ja muud haridusasutused, mis soovivad teha endale reklaami väljaspool koolihoonet.
  • Mõnele suuremale grillpeole või ettevõtte suvepäevadele – hea mõte on korduvkasutatavaid plastiktopse suuremas koguses varuda, et neid oleks kohe hea võtta ka järgmisel korral.

PP-plastiku eelised

Meie korduvkasutatavad plastiktopsid on tehtud vastupidavast PP-plastikust. Te ei pea muretsema, et neil tekib kahjustusi nagu ühekordsetel topsidel levinud mõrad.

PP on kerge plastik ja peab hästi vastu pragunemisele. See sobib külmadele jookidele ja säilitab tänu madalale soojusjuhtivusele hästi külmust. PP on mittetoksiline – sellest tehtud topsid ei ole poorsed ja ei erita kahjulikke aineid, seega neid on turvaline pesta. Üldjuhul on PP pooleldi läbipaistev, mis jätab just külmade jookide puhul ka visuaalselt laheda efekti.

PP-topsid on väga hea variant ka taaskasutuse mõttes. Neid kasutatakse keskeltläbi umbes 75 korda. Isegi kui siia juurde arvestada pesu ja transport, on nad uuringute põhjal igas stsenaariumis keskkonnale kasulikumad kui ühekordsed plastiktopsid, kui neid kasutatakse vähemalt 3-10 korda (uuringute tulemused erinevad täpse numbri ja uuringus osalejate tarbimisharjumuste poolest).

Plastiku korduvkasutamine on keskkonnakaitse seisukohast äärmiselt oluline

Kuidas vähendada plastikprügi teket? Selle probleemiga võitlemine muutub igapäevaselt üha aktuaalsemaks.

Vaadake enda ümber ringi. Jõed, järved, põllud, teeperved, prügimäed ja kõiksugu muud kohad on plastikust tehtud topse, pudeleid ja pakendeid kohati lausa täis. Mitte ainult ei ole see reostus keskkonnale kahjulik ja visuaalselt eemaletõukav, vaid iga maha loobitud plastiktoode tähendab ka seda, et napid ressursid läksid lihtsalt raisku – plastikut oleks ju võinud taaskasutada.

Randadel vedelevast prügist on üks põhilisi komponente just plastiktopsid. Merevees hulpivad plastiktopsid on mürgised ja alla neelates ülimalt ohtlikud: nad vähendavad maailmamere liigilist mitmekesisust. Nende tõttu saavad valusa hoobi ka tööstuslikud kalavarud: kannatab nii kalatööstus kui ka inimesed, kes seal töötavad ja kelle jaoks on igapäevane kalapüük eluliselt oluline. Kõiksugu kaaned, ümbrised, kõrred jm lisajupid teevad asja ainult hullemaks.

On tõepoolest kurb tõsiasi, et plastiku nõudlus kasvab endiselt iga aastaga ja seda toodetakse üha rohkem juurde. Seega on oluline leida ruttu alternatiive ja rakendada neid esimesel võimalusel kõikjal, kus saab. See oleks ju lausa fantastiline, kui meres, prügimägedel, metsades, pargitiikides jm poleks plastikprügi enam probleem!

Siinkohal peab võitlema niivõrd laialdaselt levinud ühekordse tarbimise harjumuste vastu (ütleme otsesõnu: raiskamise vastu), mis on keskkonnale laastav. Tuleb läbi mõelda, kuidas saab igapäevaselt anda oma panuse selleks, et säästa piiratud loodusressursse ja kaitsta habrast loodust.

Prioriteediks on teha tarbimisharjumused võimalikult tsirkulaarseks ehk ringluspõhiseks. See tähendab, et toodetakse juurde võimalikult vähe ja taaskasutatakse võimalikult palju plastikut.

Korduvkasutatavad PP-plastiktopsid on keskkonnale kasulikud, kuid olulised on ka individuaalsed tarbimisharjumused

Korduvkasutatavate topside keskkonnasõbralikkuse väljaselgitamiseks on läbi viidud mitmeid põhjalikke teadusuuringuid. Alustuseks tasub öelda, et ükskõik millisest materjalist korduvkasutatavad topsid on kokkuvõttes paremad kui ühekordsete topside kasutamine – see on tõsi ka pabertopside ja teiste plastikute puhul kui PP. Lõppeks pole ju sellel vahetki, millisest materjalist anum oli korduvkasutatav, kui see raiskava tarbimisharjumuse tõttu ikkagi lihtsalt minema visati.

Uuringutes on selgunud, et korduvkasutatava topsi eluiga kõigub väga palju: mõnda topsi kasutatakse 10 korda, mõnda näiteks 670 korda. Teoorias saaks mõnda plastiktopsi kasutada isegi 3000 korda. Topsi vastupidavus on suuresti mõjutatud masinpesu spetsiifikast – millisel temperatuuril, millise pesuvahendiga ja kui suures masinas topse pestakse, samuti topsiseinte jämedusest jm.

Nõudepesumasinad on muutumas üha efektiivsemaks ning tarbivad palju vähem vett kui aastakümneid tagasi. Ökoloogiline jalajälg on väiksem, kui pesumasin töötab efektiivselt ehk on musti topse nii palju täis kui võimalik, ning kui pesu ei toimu väga kõrgel temperatuuril, mis vajab kuumenemiseks rohkem elektrit. Üks parimaid variante on üldsegi külma veega käsipesu.

Oluline on ka see, kui palju elektrit tarbib spetsiifiline majapidamine, ning kuidas on too elekter toodetud.

Näiteks USA-s viidi läbi uuring, mille põhjal selgus huvitav tõsiasi: korduvkasutatavate PP-plastiktopside kasutamise keskkonnasõbralikkus jagunes kaheks. See sõltus elektri päritolust majapidamises, kus topse pesti: 68% majapidamiste puhul, mis tarbisid peamiselt taastuvenergiat, olid PP-topsid igal juhul loodusele kasulikud; 32% majapidamiste puhul, mille elekter oli peamiselt pärit fossiilsetest kütustest, sõltus PP-topside keskkonnamõju sellest, millises nõudepesumasinas ja millisel režiimil topse pesti. Kõige suurema ökoloogilise jalajäljega majapidamistes polnud suurt vahet, kas korduvkasutatav tops oli nõudepesumasinas või prügikastis.

Jällegi, mida rohkem kordi konkreetset topsi pesti, seda väiksemaks jäi nõudepesumasina elektritarbimisest tingitud negatiivne vastumõju. Tops, mida pestakse 300 korda, säästab pikapeale keskkonda kõvasti rohkem kui tops, mida pestakse ainult 10 korda.

Veel üks näide: keskmise staadoni peal toimub igal aastal umbes 300 üritust ja seal kasutatakse ligi 5,4 miljonit ühekordset plastiktopsi. See tekitab lausa 63,75 tonni plastikprügi aastas. Kui asendada need PP-plastikust tehtud korduvkasutatavate plastiktopsidega, millest igaüht kasutatakse kokku 300 korda, tekiks plastikprügi vähem kui üks tonn!

Nagu ülal öeldud, on kõigil korduvkasutatavatel topsidel (keraamilised, roostevabast terasest, klaasist jm topsid) iseenesest väiksem CO2 jalajälg kui ühekordsetel topsidel (olgu materjaliks paber, PET, EPS, PP, PLA, lamineeritud papp või muu). Uurijad on eriarvamusel vaid selles, mitu korda tuleb ühte või teist topsi pesta ja korduvkasutada, et kasutegur oleks ühekordsest topsist silmnähtavalt kõrgem. Näiteks ühe Suurbritannia uuringu tulemuste järgi tuleks plastiktopsi 21 korda taaskasutada, et see oleks keskkonnale säästlikum kui pabertops, mis peale ühte kasutust minema visatakse. Mõni teine uuring on aga leidnud, et korduvkasutatava topsi kasutegur on sisuliselt automaatne. Kõik see sõltub ka uuringu korraldanud riigist, sealsest kultuurist ja sellest, kuidas on korraldatud jäätmekäitlus konkreetses haldusalas.

Lõpetuseks

See on igati arusaadav, et teatud ärivaldkondades on üleminek korduvkasutatavatele plastiktopsidele komplitseeritud.

Näiteks restoranivaldkonna puhul on kõigile teada, et see on olemuselt vägagi pingerohke. Restoranides on enamasti välja kujunenud harjumused, et rämps tuleb kiiresti minema visata ainuüksi efektiivsuse mõttes – kliendid vahetuvad ju nii kiiresti.

Järele mõeldes saab aga siiski selgeks, et restoranidel on võimalik hoida kokku raha ja pakkuda klientidele väärtuslikumat teenust, kui kasutusele võetakse korduvkasutatavad topsid.

Ükskõik millise valdkonnaga tegu: iga väike samm plastiku korduvkasutamise poole on suur võit meile kõigile niivõrd olulisele loodusele.